Bemutatkozás

Az Abaújszántói Városi Sportegyesület súlyemelő szakosztálya 2016. január 01-én került megalakításra. Fekete László súlyemelő szakedző kezdeményezésére, a város vezetőinek támogatásával kezdődött el a fiatalok toborzása, az olimpiai sportág alapjainak lerakása. Heti öt alkalommal, a délutáni órákban (16:00-17:30-ig) került sor a sportképzésekre, a kondicionális és koordinációs képességek fejlesztésére, a versenygyakorlatok végrehajtására. Az edzések a régi általános iskola tornatermében, 15 fő általános iskolás gyerek képzésével indultak. A kiválogatásokra elsősorban az Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és AMI tanintézményben, a 12-14 éves korosztály bevonásával került sor. A szakosztály vezetését Kocsis Andrea, az Őszi Napfény Idősek Otthonának vezetője látta el.

A szakosztály jelenleg 25 fő igazolt versenyzővel rendelkezik. Mindannyian általános, illetve középiskolába járnak. A Béke út 25. szám alatti új edzőterem átadása, valamint a korszerű sporteszközök beszerzése, minőségi előrelépést jelentett az edzésfeltételek javításának területén. A súlyemelő szakosztály szerény költségvetéssel működik. Kiadásaink elsősorban a versenyeken való részvételre, valamint sportfelszerelések vásárlására korlátozódnak. A Magyar Súlyemelő Szövetség jelentős utánpótlás-nevelő bázisának tekinti szakosztályunkat. Ennek egyik bizonyítéka, hogy szakosztályunk felkérést kapott a Sport XXI. súlyemelő edzőtábor megtartására. Sportegyesületi elnökünket pedig a Szövetség éves közgyűlésén, a sportág fejlesztése érdekében végzett eredményes munkájáért kitüntetésben részesítették.

Szakosztályunk alapfeladata a tehetségkutatás, az utánpótlás-nevelés, a sportágspecifikus testi és lelki adottságokkal rendelkező gyerekek kiválogatása és versenyzővé nevelése. Célunk, hogy a legjobb képességű versenyzőink a magyar serdülő válogatott-keret tagjai lehessenek.