Bemutatkozás

Az Észak – Kelet Regionális Mr. Tus Birkózóiskola Egyesület 2011.-ben alakult Dr. Hegedűs Csaba barátomon keresztül ismerkedtem meg a a sportág szépségével, s akkor döntöttem el, hogy népszerűsítünk egy olyan sportot, mint a birkózás.

Nem kis feladatra vállalkoztunk, hiszen ebben a térségben a birkózásnak nem volt múltja. Köszönhetően a településünk vezetőinek, támogatóknak és a széles társadalmi összefogásnak, ma már a legsikeresebb sportágunk lett.

Vidékünkön sok hátrányos helyzetű gyermek él, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekeik olyan sportágat űzzenek, ahol költségek merülnek fel. Például szerelés, tagdíj… Mindennemű költséget az egyesület finanszíroz.

Versenyzőink 6 és 18 év közötti életkorúak.2015-től már az óvodásokkal is elkezdtük az edzéseket heti 2 alkalommal.

Kezdetben B.A.Z. megyéből 8 klub lépett be egyesületünkben néhány hónap múlva csatlakozott Heves megyéből: Adács, Eger, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: Balkány, Bököny, Biri, Nyíregyháza.

Külföldi barátaink látva munkásságunkat és eredményeinket, csatlakoztak hozzánk. Több országgal írtunk alá együttműködési megállapodást /Szlovákia, Ukrajna, Románia/ Az együttműködés tulajdonképpen minőségi előrelépést jelent mindannyiunk számára. Például nemzetközi edzőtáborok, nemzetközi versenyeken való részvétel.

Rusznyák József személyében olyan edzőnk van, aki számtalan hazai és nemzetközi sikereivel jó példát mutat versenyzőinknek, és akinek a birkózósport életvitel, nevelési eszköz, szerelem és kitartás egyben. Az ő közreműködésével hamar sikerült olyan szintet elérnünk a sportágban, amivel már versenyekre lehet menni, ráadásul az érmek megszerzése sem jelent különösebb gondot.